«

»

jan 15

4 meiden, 1 doel

De weg naar het NK is weer geopend

Emma Groeneveld is pas 9 jaar en de jongste van de vier meiden die geplaatst zijn. Dit jaar turnt ze in pupil 1 Nationaal 3. Momenteel traint ze 8 tot 12 uur per week. 8 uur bij Hamarithi, 1 uur fysio training bij Fysio Donk o.l.v. Milan Klein en regelmatig 3 uur bij Flik-Flak in Den Bosch. Emma traint met pieken en dalen. Soms traint ze ontzettend hard, want dan heeft ze een doel voor ogen. Op andere momenten moet je haar als trainster aansturen en aanmoedigen. Soms denkt ze er wel eens te makkelijk over. Als een van de lenigste meiden in haar categorie scoort ze dan ook altijd hoog op vloer. Met drie spagaten en mooie boogjes is dit voor haar een makkie.  In tegenstelling tot haar tweeling zus, die traint geweldig hard en zij redde het nét niet om door te stromen voor de landelijke finales. Amber toont meer kracht dan lenigheid. Wel laat ze steeds meer verbetering zien. Emma staat geposeerd bij de brug. Ze wil graag haar kip onder controle krijgen en deze gaan turnen op wedstrijden. Zo kan ze hoger scoren op de rekstok. Met in beide wedstrijden maar 1 grote concurrent voor haar, zal ze hard aan de bak moeten om die turnster te gaan verslaan + de nieuwe concurrenten uit de overige gebieden van Nederland. Emma: Train hard or go home.

Voor Nadine Vervoorn (10 jaar) was het een lot uit de loterij. Vorig jaar plaatst Nadine
zich gemakkelijk voor de 1/2 finale NK en turnde ze het NK in Reusel. Ze werd toen 23e.
Zelf had ze niet verwacht dat ze door was. Een grote fout op brug met beide voorwedstrijden, zorgde ervoor dat zij niet op nummer 1/2/3 kon eindigde. In de eerste voorwedstrijd eindigde zij nog op een 5e plaats. In de tweede voorwedstrijd op nummer 4. Die plaatsing zorgde er voor dat zij nét wel geplaatst is. Met de overige toestellen als bijna de beste compenseerde ze gelukkig. Nadine is een waar spring-kanon. Op sprong toonde zij dan ook weer de allerbeste te zijn. Met een 9,200 voor de uitvoering van haar overslag was daar dan ook helemaal niks mis mee! Nadine kan zich verbeteren op haar salto van brug. We gaan dan ook de streksalto aanbieden nu. Omdat ze klein van stuk is, roteert ze zo gemakkelijk en snel dat ze daardoor niet op haar voeten terecht kwam in de wedstrijd, maar op haar rug. Daarnaast kan ze haar aanlopen gaan verbeteren op sprong en vloer. Nadine heeft er veel zin in. Als Nadine haar salto onder controle krijgt kan zij hoge ogen gooien. Nadine: Train hard and fight easy

Diede Everaars (10 jaar), presteerde in de eerste voorwedstrijd al erg goed. Voor de 3e keer op rij mag zij doorstromen naar de 1/2 NK. Dit is voor Hamarithi de eerste turnster die dat bereikt heeft. Twee jaar geleden turnde ze het NK nog bij de instappers. Ze werd in de eerste voorwedstrijd van dit seizoen 3e. Met vooral een mooie balkoefening en vloer die zij toonde met veel uitstraling. Diede traint hard en wil er graag voor gaan. In de eerste voorwedstrijd wisten wij nog niet of Diede wel geplaatst was. Er stromen maar erg weinig door. Helaas staat een knie blessure haar nu even in de weg. Een peesje onder haar knieschijf is geïrriteerd. Dit komt door combinatie van veel trainen, springen en groeien. Hierdoor kan ze even niet springen en vloer trainen. Dit zagen we direct terug in het resultaat van de vorige wedstrijd.

Met wat rust en extra training op brug komt het straks helemaal goed! Maar.. haar balkoefening was wel weer van een klasse apart. Weer scoorde zij hier bijna het hoogste op. Het is leuk om naar Diede te kijken. Ze doet zo haar best om de balkoefening helemaal netjes te doen. Diede: Keep kalm and train hard!

Tessa van Dalen (12 jaar) is de oudste van het stel. Zij komt uit bij de jeugd E (divisie 3). Tessa behaalde al eens eerder het 1/2 NK bij de pupillen 2, maar maakte daar een fout en kon hierdoor jammer genoeg niet doorstromen. De drive zit er goed in en Tessa heeft er ook veel zin in. Een hurksprong 1/2 draai gooide roet in het eten voor een medaille in de tweede voorwedstrijd, maar in de eerste voorwedstrijd won zij gemakkelijk van iedereen. In de halve finale kan ze wellicht de hele schroef laten zien op vloer, arabier salto van balk en een moeilijkere afsprong van brug. Tessa: Train hard and feel good!

Deel met vrienden: