«

»

jan 12

4 turnsters zeker van startbewijs 1/2 NK!!

Emma, Nadine, Diede en Tessa hebben startbewijs 1/2 NK in the pocket!

Amersfoort/Aalst: 11 januari 2014 was de tweede voorwedstrijd voor de 1e t/m 3e divisie en N3. Dit was een spannende en belangrijke dag. De turnsters konden na een goede plaatsing een startbewijs bemachtigen voor de halve finale van het NK. Daarnaast had Hamarithi de organisatie. Meer dan 20 vrijwilligers en kinderen hielpen mee aan een goede organisatie. 

In de ochtend turnden Kim van Wijk en Tessa van Dalen bij de jeugd 3e divisie. Zij startten op sprong. Tessa turnde haar eerste sprong prima, maar de tweede ging niet vlekkeloos. Kim zette een goede en moeilijke sprong neer. Een top 10 klassering bij sprong voor Kim was hierdoor mogelijk. Op brug turnde Tessa een nette oefening. Helaas zat Kim niet helemaal in de wedstrijd met haar brugoefening. Door een balansverstoring moest zij een extra zwaai maken voor dat zij haar afsprong kon doen. Bij de balk waren wisselende prestaties. Tessa viel met hurksprong ½ draai. Op vloer liet Kim de punten liggen door slordig te werken. De elementen voerde zij wel goed uit. Tessa turnde een super vloeroefening en werd 3e op vloer. In totaal eindigde Tessa op plaats  6 en Kim op plaats 12.

Diede Everaars, Nadine Vervoorn, Fleur Danklof en Vera Westervoort turnden bij de pupillen 2, N3. Ook zij startten op sprong. Vera turnde de mooiste arabier flikflak op sprong met maar liefst een 9,200 voor de uitvoering. Fleur turnde een goede sprong. Bij de brug werd het nog even spannend. Maarliefst 2 van de 4 turnsters gingen met de afsprong onderuit. Vera turnde een stabiele oefening en Diede turnde voor het eerst een streksalto van brug. Bij de balk waren goede oefeningen zichtbaar. Voor Diede een 2e plaatsing op dit toestel met 12,500 punten. Vera turnde voor het eerst twee nieuwe elementen. Boogje voorover, boogje achterover (tiktak) en radslag salto. Op vloer was Nadine de allerbeste met een super score van 14,600. Nadine eindigde op plaats 4, Diede op plaats 5, Vera op plaats 12 en Fleur op plaats 18.

In de middag kwamen Hai Xi Wiegmans (junior 3e divisie) en Emma en Amber Groeneveld (pupil 1 N3) in actie. Hai Xi liet een nieuwe sprong zien en deze voerde zij in de eerste keer ook heel mooi uit. In haar vloeroefening toonde zij een salto ½ draai en streksalto ½ draai. Dit waren mooie elementen. Bij haar balkoefening ging zij twee maal de mist in, maar de brugoefening werd wel weer goed uitgevoerd. Hai Xi werd 14e. We weten inmiddels dat Hai Xi meer kan, maar dat het er door de zenuwen helaas niet altijd in zit. Volgende keer komt het vast goed Hai Xi! Amber turnde een van de mooiste arabier streksprongen bij het onderdeel sprong. Op rek lieten zij beiden verbetering zien. Emma kan haar oefening nu gaan uitbreiden met de kip om hoger te gaan scoren. Amber ging wat zenuwachtig de balk op, maar haar radslag ging heel goed. Emma wist op de balk te blijven, maar wel met de nodige wiebels. Amber werd 8e op de balk van alle deelneemsters. De vloer kan Amber nog verbeteren. Emma werd met 14,300 1e op de vloer. In totaal eindigde Emma op een 2e plaats en Amber op plaats 11. Emma is hiermee verzekerd van een startbewijs voor de ½ finale van de Nederlandse kampioenschappen.  Omdat Tessa de vorige keer eerste werd (en de beste wedstrijd telt), is zij ook verzekerd van de 1/2 finale NK. Nadine plaatste zich op deze wedstrijd als 4e en Diede plaatste zich vorige wedstrijd als 3e.

Deze worden gehouden in het laatste weekend van maart of de eerste weekenden van april. Deze zullen zijn in Barendrecht, Duiven of Uithuizen.

Wie er doorstroomt naar het districtskampioenschap is ook nog niet bekend.

Een uitzonderlijk bedankje nog voor:
– Onze EHBO”ers: Arjan en Herman
– Catering: Jolanda en Ivonne, Esmeralda
– Onze baancommissaris: John (en Chantal en Jinske)
– Alle jurymeisjes en klokkers!!

Deel met vrienden: