Culemborg/Aalst: Afgelopen zaterdag 1 februari 2020 vond de tweede voorwedstrijd plaats van de turnsters in de vijfde en zesde divisie. In de tweede wedstrijd van deze dag mochten Amber, Eline en Lieke laten zien wat ze kunnen. Ook jong talentjes Elin Bomers en Rhodé Groeneveld kwamen in actie.

Lieke Hermes startte haar wedstrijd bij de jeugd 5e divisie op de balk waar ze ook meteen met de opsprong alweer vanaf viel. Ondanks dat herpakte ze zich goed en wist ze ondanks wat wiebels op de balk te blijven staan. Haar cijfer was hierdoor wel wat aan de lage kant. Op alle andere toestellen laat ze wel al zien met de top mee te kunnen draaien. Ze eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.
Eline van Zandvliet en Amber de Gruijter ,uitkomende in Junior G, begonnen hun wedstrijd op de brug. Amber liet hier een foutloze oefening zien en Eline moest helaas een val incasseren op dit toestel. Verder lieten beide turnsters een stabiele nette wedstrijd zien. Amber kreeg een bronzen medaille uitgereikt voor de vierde plaats en Eline werd negende.
Niet onbelangrijk om nog te benoemen is dat alle 3 de turnsters weer plaatjes van vloeroefeningen hebben laten zien. Met hun uitstraling en sierlijke pasjes vielen ze echt op tussen de andere turnsters. Amber werd eerste op dit toestel (11,400), Eline vierde (10,750) en Lieke werd in haar niveau tweede op dit toestel (11,050).

Ook de jong talentjes lieten hun visitekaartje weer achter. Rhodé turnde haar eerste echte selectiewedstrijd en deed dit heel netjes. Alle oefeningen werden beheerst uitgevoerd. Een 8e plaats is dan ook zeer knap. Elin liet zien weer de beste te zijn en mocht het hoogste plaatsje nogmaals beklimmen. Zij won het goud bij de pre-pre instappers met geboortejaar 2013.

 

Menu