Tijdens de eerste rayonwedstrijd voor de N3 en D1 categorieën turnden 13 turnsters van Hamarithi. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag gehouden in Culemborg, in turnhal Parijsch. 

In de eerste wedstrijd turnden Iris van de Werken en Valérie Brandsma hun allereerste wedstrijd bij de categorie instap District 1. Beide meiden startten op de balk en dat was natuurlijk erg spannend! Iris en Valérie moesten helaas het toestel vroegtijdig verlaten met de koprol. Gelukkig ging de rest wel goed. Hierdoor verloren ze op het eerste toestel al veel punten. Op de vloer leek het netjes te gaan, maar door een nieuw punten systeem werd nog niet alles gewaardeerd. Gelukkig turnden ze de wedstrijd naar behoren uit. Sprong en brug gingen super goed. Hierdoor eindigden ze in een groot deelnemersveld nog knap op plaats 11 (Iris) en op plaats 13 (Valérie). De volgende voorwedstrijd moeten zij alles uit de kast halen om nog een plekje te kunnen bemachtigen voor de finales.

Emma en Amber Groeneveld turnden in de categorie Nationaal 3. Dit is een van de hoogste niveaus en kan (na voorrondes en finales) leiden tot een Bondskampioenschap. De tweeling turnde hun eerste wedstrijd namens Hamarithi, na vorig jaar te zijn overgestapt. Ze wisten meteen hun visitekaartje af te geven op het onderdeel vloer. Amber en Emma waren de enige die een perfecte dubbel flikflak wisten te springen op vloer. De oefening werd tot in de puntjes van perfectie uitgevoerd. Het volgende toestel was de sprong en ook dit ging super goed. De meiden toonden de power die ze hebben. Emma haalde de eerste plaats op sprong met 13,650. De rekstok was nieuw voor de meiden. Amber turnde haar oefening goed uit maar mag nog verbeteren op haar zwaaien. Emma turnde voor het eerst de kip, maar jammer genoeg viel ze hiermee eraf. Hier kunnen de meiden nog op oefenen. Op balk vielen ze beide één keer. Uiteindelijk eindigde Emma op plaats 2 met 48,950 punten en Amber knap op plaats 5, 46,100 punten.

In de tweede wedstrijd turnde onze jarige Emma Burghout in de categorie pupil 1, District 1. Voor haar was het een bijzondere dag, haar verjaardag én haar eerste turnwedstrijd. Haar groepsgenootje Florance was ziek dus kon helaas niet meedoen. Ze was dus alleen in dit groepje. Waar de meeste meiden al veel ervaring hebben op het gebied van wedstrijden, maakte Emma haar debuut. Met het inturnen viel ze helaas met haar pasgeleerde arabier-flikflak. Een zere voet leidde tot een mindere vloeroefening dan wij gewend zijn van Emma. Dit was ook terug te zien in de scores. Gelukkig herpakte ze zich goed en turnden ze ondanks een pijnlijke voet toch een goede sprong. Met een tussenzwaai op de brug en een val van balk wist ze niet hoger te komen dan plaats 22. De volgende keer ligt er vast meer in het verschiet.

Nadine Vervoorn, Diede Everaars, Fleur Danklof en Vera Westervoort turnden in de categorie pupil 2, Nationaal 3. Zij begonnen op de rek met prachtige oefeningen. De opzwaaien moeten nog wat geoefend worden, want hier zat nog veel aftrek in. Op balk wist Vera te blijven staan, wat al een prestatie op zich is. De turnster komt  samen met Fleur Danklof vanuit de 4e divisie. Zij doen dit jaar ervaring op in de grotere wedstrijden, zoals a.s. 7 december in Amsterdam. Met 0,025 verschil wist Diede 4e te worden met 48,950 punten, nipt naast het podium. Met 0,6 minder dan Diede werd Nadine 5e. Vera eindigde op plaats 8 en Fleur op plaats 10.

In de 3e wedstrijd turnden Chantal van Utrecht, Jaynae van de Werken en Rachelle van Leeuwen, alle drie in District 1, jeugd en pupillen 2. Jaynae wist de allerhoogste score van haar groep op vloer te halen met 13,450 punten. Chantal wist op de brug een hele nette score te halen, 12,650. Ze turnde mooi door en wist een hoge buikdraai te turnen. De salto van de brug was weer een persoonlijke succesje voor de turnster. Rachelle wist een mooie sprong te turnen. Alle drie de dames kunnen de komende trainingen zich gaan focussen op de balkoefening. Chantal eindigde op plaats 8 met 45,875 punten, Jaynae eindigde op plaats 9 en Rachelle eindigde op plaats 15.

De volgende voorwedstrijd voor het rayon N3 en D1 is op 25 januari 2014. We zijn benieuwd hoe het dan met de meiden zal gaan.

Volgende week zijn de meiden van D2 en D3 aan de beurt. In Ochten gaan zij strijden voor de beste plaatsing.

Emma ging met het zilver naar huis!

Menu