Zilver voor Hamarithi turnster Emma Burghout

Amsterdam/Aalst: Hamarithi slaagde op 25 januari er in om succesvol uit de bus te komen met de tweede delegatie selectiemeiden.

In de ochtend startten Josefine ’t Lam bij de jeugd 3e divisie en pupillen Eva van de Werken en Isabel Spiering. Josefine begon haar wedstrijd op balk, terwijl ze eigenlijk ziek was. Helaas bleek ze nog niet fit en moest zij het toestel twee maal verlaten. Op de andere toestellen turnde ze goed mee, maar het was duidelijk dat het niet ging zoals ze wilde. Stoer dat ze er stond. Ze eindigde als 16e.

Isabel Spiering is nog herstellende na een operatie, maar turnde al vast mee voor wedstrijdervaring. Ze turnde de onderdelen balk en vloer en liet al goede vooruitgang zien in haar kracht. Eva turnde een super mooie balkoefening en met een 11,833 kreeg ze de 7e score. Ook haar vloer ging al erg netjes. Eva werd keurig 10e.

Nayinthe van den Heuvel turnde een punt hoger op de brug bij de junioren, ten opzichte van de eerste kwalificatie. Er is hier in al hard getraind. Ook haar vloer was vol perfectie, met een 3e score mag ze heel tevreden zijn. Ze eindigde als 11e.

Senioren Emma Burghout en Vera Westervoort hebben de afgelopen weken onwijs hard getraind en vooral op de brug. Vera haalde vandaag dan ook de 8e score op brug en Emma de 10e. Beide dames haalden exact hetzelfde punt op vloer, 11,667 (2e notering). Een ongelukkige val van Vera gooide roet in het eten en hierdoor miste ze een medaille. Emma turnde een sublieme balkoefening. Ze eindigde op de tweede plaats, met als resultaat een zilveren medaille. Zeer knap in dit deelnemersveld en als eerste-jaars senior.

Wie zich precies geplaatst hebben voor de landelijke finales, zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 

Menu