Hamarithi grossiert in medailles
bij DUO wedstrijden

Culemborg/Aalst: Zaterdag 16 februari turnde de selectie van Hamarithi in samenwerking met SportBalans. De duo’s en trio’s werden gevormd d.m.v. loting en was een turnster van SportBalans en een turnster van Hamarithi. Er werd gestreden wie het beste was per niveau, maar bovenal was er veel gezelligheid en samenhorigheid.

Evy van Hemert turnde samen met Celena van Pelt naar het goud bij de D2. Zilver was er voor debutante Lynn van der Werff met haar partner. Luna Burnet werd 6e , Didi Pos 10e en Carlijn van Zandvliet 11e. Wel behaalde zij een persoonlijk succesje door naar de hoge legger te durven springen en turnde ze een foutloze balkoefening.

Bij het nationaal niveau werd de wedstrijd gewonnen door Mari-Lynn van Boggelen samen met Claudia Pap. Tweede werd Marjorie Brandsma met haar partner en derde Naomi de Keizer. Op de voet volgde Josefine ’t Lam, Emma van de Werken en Jasmine Szalla op plaats 4,5 en 6.

In de keuze categorie 3e en 4e divisie jeugd was er een derde plaats voor het duo waar Hannah van Boggelen in mee turnde. Valérie Brandsma won met ruim een punt voorsprong met Renske Wakkerman het goud.

Eva van de Werken en Loes Kleingeld waren de beste bij de D1 categorie. Op de voet volgde Lieke Hermes, die deelnam met een trio. Ze turnde een prachtige wedstrijd was hier zelf ook heel blij mee. Esmeralda van Lopik werd met Suze Otte 3e. Isabel Spiering met haar partner 4e en Daniëlle de Keizer 5e.

Amber de Gruijter wist bij de keuze categorie in de 5e en 6e divisie succes te behalen met Nika van Sprang. Zij wonnen verdiend het goud. Amber wist wederom een sierlijke vloeroefening te tonen. Roosmarijn Groeneveld werd 2e met haar partner en Aylin Compen 3e. Eline van Zandvliet had wat pech op balk, maar maakte het goed op de andere toestellen. Zij werd als duo 5e.

Bij de oudste meiden (senioren 3e divisie) turnde Fleur Danklof, nadat ze heel de dag al mee geholpen had, een relaxte ongedwongen wedstrijd. Alles lukte en met een prachtige balk- en vloeroefening won zij samen met Xianne van der Put het goud. Vera Westervoort turnde met Sofie van Elst naar de 3e plaats. Nienke Veninga werd 4e en Tessa van Dalen had niet helemaal haar dag en werd 5e.

Alle turnsters hebben enorm goed hun best gedaan! Ieder kind heeft een mooie sleutelhanger in een tasje gekregen en een turntijdschrift. De diploma’s zullen z.s.m. volgen!

SportBalans heel erg bedankt voor de fijne samenwerking!

Menu